Kategoriarkiv: Havrebjerg Kirke

Spil Dansk Dag i Havrebjerg Kirke

Vi trodser Corona – men under forsvarlige forhold.

Torsdag d. 29. oktober kl. 10.00 afholdes der Spil Dansk i Havrebjerg Kirke. Denne gang synger vi i selve kirken, og bagefter får vi lidt sødt til kaffen i konfirmandstuen. Ved orgel og klaver finder vi som altid organist Marianne Reiche, som vil lede os i fællessang. Vi placerer os naturligvis med afstand, således at vi kan synge af karsken bælg.

Vel mødt!

Havrebjerg menighedsråd

Share

Resultat af menighedsrådsvalg 2020

Følgende personer er ved valgforsamlingen den 17. september 2020 indvalgt som medlemmer i menighedsrådet for Havrebjerg Kirke for en 4-årig periode:
 
Medlemmer:
1 Line Bøgsted Olsen
2 Asger Wehner Rasmussen
3 Christin Lihn Mikkelsen
4 Karen Kristine Olsen
5 Frank Dehli
 
Det er muligt at udløse et afstemningsvalg. Dette gøres ved senest den 13. oktober 2020 at indlevere en kandidatliste. Kandidatlister skal udarbejdes på en af Kirkeministeriet godkendt formular. Kandidatlister skal indeholde navne m.v. på 5 kandidater, der opstiller for en valgperiode på 4 år. Kandidatlister skal være underskrevet af 5 stillere, med mindre listen følger valgforsamlingens resultat. Der henvises til Lovbekendtgørelse 12 af 8. januar 2020 om Lov om valg til menighedsråd og Cirkulære 9014 af 10. januar 2020 om afstemningsvalg ved valg til menighedsråd. Et eventuelt afstemningsvalg afholdes den 17. november 2020.
 
Kandidatlister indleveres til Valgbestyrelsen via Havrebjerg Kirkes kirkekontor, Bredegade 17, 4200 Slagelse, i kontorets åbningstid mandag-fredag kl. 09.00-13.00. Onsdag tillige 15.00-17.00.

Farvel til Max og Lilly – Reception

Søndag d. 25. oktober 2020 er sidste arbejdsdag for Graver Max Christensen. Efter 19 år som graver ved Havrebjerg Kirke, har Max besluttet, at det er på tide at trække sig tilbage. Dette sker i selskab med hustru Lilly Christensen, som har været ansat ved Havrebjerg Kirke i 18 år; de første år med rengøring og siden også som Max´s gravermedhjælp.
 
Sammen har de løst opgaven samvittighedsfuldt, og har sat en høj standard for både kirke, kirkegård og grønne områder. Lilly har tillige været en del af Havrebjerg Menighedsråd i 16 år, og hun sidder i menighedsrådet til og med november i år.
 
Menighedsrådet er vært ved en lille reception søndag d. 25. oktober efter gudstjenesten, hvor vi skåler og sender Max og Lilly godt afsted.
 
Ny graver i Havrebjerg Kirke
 
Mandag d. 26. oktober 2020 siger vi velkommen til Leif Juhl, der overtager opgaven som graver, inkl. rengøring, ved Havrebjerg Kirke.
 
Leif har de sidste 2 år vikarieret i Havrebjerg Kirke under ferie mv., så han er ikke helt ubekendt med opgaven. Leif er 57 år, og har arbejdet i Den Danske Folkekirke siden 1985.
 
Han er udlært anlægsgartner ved Hvalsø Kirkegård. Privat bor han i Gørlev med sin hustru Trine, med hvem han har 2 voksne børn. Menighedsrådet byder velkommen til Leif, og ser frem til samarbejdet.
Share

Filmdag med frokost og debat

Dette Oscar- og Golden Globe-nominerede drama udspiller sig i den georgiske Kaukasus-provins Abkhasien i efteråret 1992, hvor abkhaserne med hjælp fra russerne kæmper for at frigøre sig fra Georgien. Mellem skovklædte bakker, ikke langt fra Sortehavet, ligger en lille by, hvor langt de fleste indbyggere er flygtet. Tilbage er kun den ældre mand Ivo og hans nabo Margus, der ejer en mandarinplantage. Margus ønsker også at rejse, men ikke før han har høstet sine mandariner. En dag er der skyderier ude på markerne og Ivo finder en overlevende, der viser sig at være en kaukasisk mand, Ahmed. Da de er ved at begrave de døde georgiere, ser de, at en af soldaterne stadig er i live og tager også denne mand med hjem for at pleje hans sår. Således er der nu to fjender under samme tag, Ahmed og Niko. 

Tid og sted: Lørdag d. 31. oktober 2020 i Nørrevangskirken, Nørrevangstorvet 1.
Tilmelding og betaling 125,- kr. til Nørrevangskirken, SUJ@KM.DK, 5850 1116. Tilmeldingsfrist: 23. oktober 2020. Arrangør: Fælles Aktivitetsudvalget Slagelse.

Program:
Kl. 10.00 – Andagt v/sognepræst Katja Rosholm Schiøler
Kl. 10.30 – Filmfremvisning
Kl. 12.30 – Frokost
Kl. 13.15 – Debat og kaffe/te samt kage
Kl. 14.00 – Tak for i dag

Orienteringsmøde forud for menighedsrådsvalg

De nuværende 5 menighedsrådsmedlemmer går alle af efter lang og tro tjeneste. Nye kræfter søges derfor til at tage over – alle funktioner skal besættes. Landsbyen skal stille med 5 medlemmer, og gerne 2 suppleanter.

Menighedsrådet har traditionelt indgået i samarbejde med byens øvrige foreninger. Det er vitalt for en landsby som Havrebjerg, at man bevarer det lokale engagement.

Der afholdes orienteringsmøde tirsdag d. 9. juni 2020 kl. 18.00 i Havrebjerg kirke.

Kom og hør de nuværende menighedsrådsmedlemmer fortælle om arbejdet. Måske bliver du fristet til at tage del i det fremover.

Der serveres pizza, øl/vand samt kaffe/te.

Share