ARKIVET ER MED PÅ VOGNEN IGEN

Efter en veloverstået sommerferie og en mere eller mindre nedlukning er besætningen på Havrebjergs historiske Lokalarkiv nu igen i arbejdshumør til at tage imod ”kunderne” og eventuelle materialer, som man ønsker bevaret for fremtiden. Og der bliver trods alt ved med at komme ting og sager og iblandt også ”godbidder”. Man overholder dog stadig, hvad der måtte være af afstandskrav eller lignende, lyder det fra ansvarlig side i arkivet.

      Og så er arkivets kælderlokaler kommet på højde med skolens bygningsmasse, hvad angår klima og isolering, idet der er isat en ny yderdør. Hvilket er meget værdsat af de frivillige, der så undgår ubehageligt træk i lokalerne. Og kaffen holdet sig bedre varm, siger man med et glimt i øjet! Og håber på et godt besøg i den kommende tid.

      Foreløbig står den på arbejde med registrering – stadig! – med både tekst og billeder, så det kan findes på arkiv.dk. Det næste særarrangement er ”arkivernes dag” den anden lørdag i november, som af gode grunde ikke blev afholdt i 2020. I nogle år er der fælles tema for hele landet, og i andre år er det op til det enkelte arkiv, hvad man vil beskæftige sig med, og i år er der således frit slag. Da denne weekend falder sammen med udstillingen Kunst i kirkerne, som mange kirker i Slagelse-Korsør provstier deltager i, herunder også Havrebjerg Valgmenighed (som i parentes ligger umiddelbart over for arkivet), har dette fundet det oplagt at beskæftige sig med Valgmenigheden og dens historie, så gæsterne ved kunstudstillingen kan få en sidegevinst – bonus hedder det vist nu om dage. Og arkivet forsøger at leve op til formålet: at bevare og formidle – herunder mest det sidste.

      Måske når der at komme et nyt nummer af Havrebjerg Nyt, inden det beskrevne sker, men så laver vi en lille reminder!

Med venlig hilsen fra arkivarerne

Del dette :
Share