Arkivernes Dag

ARKIVERNES DAG

Lørdag 11. november 10-16

Traditionen tro holder alle Lokalhistoriske  Arkiver i Danmark åbent den anden lørdag i november som i år er den 11. november.

Arkivsamvirket i Slagelse Kommune, der består af lokalarkiverne i Hashøj, Havrebjerg, Korsør, Skælskør og Slagelse. Vi har i år valgt SKOLER som emne i arkivsamvirket her i Slagelse Kommune.

Vi har jo ikke så mange skoler i Havrebjerg sogn, men vi kan alligevel mønstre 5 adresser, hvor der har været drevet skole.

Den første skoleholder, vi har fundet, var her i 1708 efterfulgt af 14 mere indtil 1991 da folkeskolen lukkede og vi fik en heldagsskole som så virkede med 2 skoleledere indtil 2016. Der har altså været skole i Havrebjerg i over 300 år.

Vi havde i godt 15 år en pogeskole og i 35 år en forskole de lå begge på Krænkerupvej. I Blæsinge var der en Friskole som var der i 5 år hvor den så flyttede til Løve. I 12 år har vi haft Lille Valbygård skole også på Krænkerupvej.

Vi har åbent på Havrebjerg Lokalarkiv

den 11. nov. fra kl. 10 til 16

Vi giver en kop kaffe og en lille kage. Og vi håber på at I tager nogle skolebilleder med, som vi enten må få eller låne, så vi kan scanne dem.

Med venlig hilsen

De 9 arkivfolk

Del dette :
Share